Στις 13 Μαρτίου 2024 η Έδρα UNESCO ΑΠΘ για την Εκπαίδευση στα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τη Δημοκρατία και την Ειρήνη υποδέχτηκε την Ομάδα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του 3ου Λυκείου Κέρκυρας. Η Ομάδα αποτελείται από μαθήτριες/μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου και υλοποιεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια το Πρόγραμμα της Διεθνούς Αμνηστίας για την εκπαίδευση στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τον τίτλο «Εγώ και εσύ μαζί».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης η κ. Άννα Μαρία Κώνστα, Επίκ. Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής ΑΠΘ και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Έδρας UNESCO, παρουσίασε στην ομάδα των μαθητριών/μαθητών και στις εκπαιδευτικούς του σχολείου τις δραστηριότητες της UNESCO και της Έδρας στο πεδίο της Εκπαίδευσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τη Δημοκρατία και την Ειρήνη. Ακολούθησε συζήτηση πάνω σε θέματα της επικαιρότητας που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την παγκόσμια ειρήνη. Οι μαθητές εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον, συμμετέχοντας ενεργά στη συζήτηση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ. Ειδικότερα, έλαβαν μέρος 30 μαθήτριες και μαθητές της Α’ και Β΄ Λυκείου, καθώς και τρεις εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Η Έδρα UNESCO ευχαριστεί την Προϊσταμένη Διεύθυνσης της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ κ.  Χατζηγεωργίου και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης για την ευγενική φιλοξενία στο αμφιθέατρο.

Ακολουθούν στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσκεψη μαθητριών και μαθητών του 3ου Λυκείου Κέρκυρας στην Έδρα UNESCO ΑΠΘ – 13 Μαρτίου 2024
Μετάβαση στο περιεχόμενο