Στις 19 Απριλίου 2024 η Έδρα UNESCO ΑΠΘ για την Εκπαίδευση στα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τη Δημοκρατία και την Ειρήνη υποδέχτηκε ομάδα μαθητών του 6ου  Γυμνασίου Ευόσμου από τη Θεσσαλονίκη. Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείται από μαθήτριες και μαθητές του σχολείου, οι οποίοι συμμετέχουν σε πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης η κ. Άννα Μαρία Κώνστα, Επίκ. Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής ΑΠΘ και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Έδρας UNESCO παρουσίασε στην ομάδα των μαθητών και στους εκπαιδευτικούς τις δραστηριότητες της UNESCO και της Έδρας στο πεδίο της Εκπαίδευσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τη Δημοκρατία και την Ειρήνη. Ακολούθησε συζήτηση πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και άλλα σχετικά με αυτά ζητήματα. Οι μαθήτριες και οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση υποβάλλοντας διάφορες ερωτήσεις.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Έδρας UNESCO ΑΠΘ που βρίσκεται στο κτίριο της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος 10 μαθήτριες και μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, καθώς και δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Ακολουθούν στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

     

 

 

 

 

Επίσκεψη μαθητριών και μαθητών του 6ου Γυμνασίου Ευόσμου στην Έδρα UNESCO ΑΠΘ – 19 Απριλίου 2024
Μετάβαση στο περιεχόμενο