Στις 24 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στη Βενετία η τελετή αποφοίτησης των μεταπτυχιακών φοιτητριών/ών του προγράμματος “European Master in Human Rights and Democratisation” (ΕΜΑ) του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.

Μεταξύ των φοιτητριών/ών που αποφοίτησαν ήταν οι φοιτήτριες Jozefien Dierynck (Βέλγιο), Ruth Turner (Σκωτία) και ο φοιτητής Sam Hanley (Ιρλανδία), οι οποίοι παρακολούθησαν επιτυχώς το δεύτερο εξάμηνο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος EMA και εκπόνησαν τη διπλωματική μεταπτυχιακή τους εργασία στην Έδρα UNESCO ΑΠΘ.

Η διπλωματική εργασία της Jozefien Dierynck με θέμα ʺVoices unheard, stories untold. A qualitative content analysis of gender bias in war reporting and human rights journalism as a viable alternativeʺ και επιβλέποντα τον Καθηγητή του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ κ. Α. Γαρδικιώτη βραβεύτηκε ως μία από τις καλύτερες εργασίες του ΕΜΑ για το ακαδημαϊκό  έτος 2022/2023, συγκεντρώνοντας πολύ υψηλή βαθμολογία. Η βράβευση της εργασίας της Jozefien Dierynck συνοδεύτηκε με την απονομή μιας υποτροφίας από το ΕΜΑ για πρακτική άσκηση (internship) σε Διεθνή Οργανισμό.

Με υψηλές βαθμολογίες αξιολογήθηκαν και οι διπλωματικές εργασίες της Ruth Turner με θέμα ʺSpace, Place, and Phenomenological Encounter; towards an embodied approach to human rights in the context of a changing climateʺ και επιβλέπουσα την Ομότ. Καθηγήτρια του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης ΑΠΘ κ. Α. Γιαννακού και του Sam Hanley με θέμα ʺThe Criminalisation of Human Rights Defenders in Greece. Implications, Consequences and Strategies of Resistance” και επιβλέποντα τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ κ. Γ. Αγγελόπουλο.

Η Έδρα UNESCO ΑΠΘ εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στους τρεις φοιτητές του ΕΜΑ, οι οποίοι εκπόνησαν τις διπλωματικές εργασίες πολύ υψηλού επιπέδου, καθώς και στους Καθηγητές του ΑΠΘ κ.κ. Γ. Αγγελόπουλο, Α. Γαρδικιώτη και Α. Γιαννακού που συνέβαλαν στην επιτυχία των φοιτητών μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται και προς όλους τους Καθηγητές του ΑΠΘ που δίδαξαν στο εαρινό εξάμηνο του ΕΜΑ στην Έδρα UNESCO ΑΠΘ.

Στην τελετή αποφοίτησης και στις εργασίες των εκπροσώπων των 42 Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα “European Master” συμμετείχαν  η Διευθύντρια του “European Master in Human Rights and Democratisation” και της Έδρας UNESCO ΑΠΘ Καθηγήτρια κ. Δέσποινα Κλαβανίδου και η Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Άννα Μαρία Κώνστα, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Έδρας UNESCO.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την τελετή αποφοίτησης στις 24/9/2023.

 

 

 

 

 

 

 

Τελετή αποφοίτησης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “European Master in Human Rights and Democratisation” (ΕΜΑ) 2023
Μετάβαση στο περιεχόμενο