Στις 9 Νοεμβρίου 2022 η Έδρα UNESCO ΑΠΘ για την Εκπαίδευση στα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τη Δημοκρατία και την Ειρήνη υποδέχτηκε ομάδα μαθητριών και μαθητών από το 3ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης η κ. Άννα Μαρία Κώνστα, Επίκ. Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής ΑΠΘ και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Έδρας UNESCO παρουσίασε στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν τις δραστηριότητες της UNESCO και της Έδρας στο πεδίο της Εκπαίδευσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τη Δημοκρατία και την Ειρήνη. Ακολούθησε συζήτηση πάνω σε θέματα της επικαιρότητας που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την παγκόσμια ειρήνη. Οι μαθητές εκδήλωσαν ένα έντονο ενδιαφέρον συμμετέχοντας ενεργά στη συζήτηση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου Εκμαγείων που βρίσκεται στο νέο κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ. Σε αυτήν έλαβαν μέρος 55 μαθήτριες και μαθητές της Γ΄ Λυκείου, καθώς και τρεις εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Η Έδρα UNESCO ευχαριστεί την Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ κ.  Μανακίδου και το προσωπικό του Μουσείου Εκμαγείων για την ευγενική φιλοξενία στο αμφιθέατρο του Μουσείου.

Επίσκεψη μαθητριών και μαθητών του 3ου ΓΕΛ Κατερίνης στην Έδρα UNESCO ΑΠΘ – 9/11/2022
Μετάβαση στο περιεχόμενο