Στις 9 Ιουνίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εαρινό εξάμηνο 2022 του “European Master in Human Rights and Democratisation” (ΕΜΑ) στο ΑΠΘ/Έδρα UNESCO για την Εκπαίδευση στα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τη Δημοκρατία και την Ειρήνη. Το μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ΕΜΑ παρακολούθησαν φέτος στο ΑΠΘ η φοιτήτρια Cira Villar Luna και o φοιτητής David Katz Rotnitzky, με καταγωγή από την Ισπανία.

Κατά την αποχαιρετιστήρια επίσκεψή τους στα γραφεία της Έδρας UNESCO οι δυο φοιτητές εξέφρασαν τις ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις τους για τη διεξαγωγή του Προγράμματος ΕΜΑ στο ΑΠΘ/Έδρα UNESCO και τις θερμές τους ευχαριστίες για τη βοήθεια που τους προσέφεραν όλοι οι συνεργάτες της Έδρας τόσο σε ακαδημαϊκά θέματα όσο και σε γενικότερα θέματα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη. Εξέφρασαν με ενθουσιασμό την ικανοποίησή τους για το υψηλό επίπεδο των μαθημάτων του ΕΜΑ, την άριστη συνεργασία τους με όλους τους Καθηγητές που δίδαξαν σε αυτά και, ιδίως, στην Αναπλ. Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής κ. Λ. Παπαδοπούλου και στον Επίκ. Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας κ. T. Γαλάνη που επέβλεψαν τη συγγραφή των διπλωματικών τους εργασιών. Επίσης, αναφέρθηκαν με πολύ θετικά σχόλια στις υπόλοιπες παροχές του ΑΠΘ (σίτιση στην Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη, προγράμματα άθλησης στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, χρήση φοιτητικής ταυτότητας κ.λπ.). Τέλος, οι φοιτητές δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το εκπαιδευτικό ταξίδι που τους προσέφερε η Έδρα UNESCO ΑΠΘ στα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη στην Αθήνα.

Με την ευκαιρία της επιτυχούς ολοκλήρωσης του Προγράμματος ΕΜΑ, η Διευθύντρια της Έδρας UNESCO και του “European Master” Καθηγήτρια κ. Δ. Κλαβανίδου, τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής της Έδρας UNESCO Επίκ. Καθηγήτριες κ.κ. Α. Κεσίδου και Α. Κώνστα, καθώς και η συνεργάτης της Έδρας UNESCO κ. Σ. Δημητριάδου θα ήθελαν να ευχηθούν στους φοιτητές του ΕΜΑ Cira και David καλή επιτυχία κατά την τελική παρουσίαση των διπλωματικών τους εργασιών τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Lido της Βενετίας και καλή σταδιοδρομία.

Ολοκλήρωση Προγράμματος “European Master in Human Rights and Democratisation” (EMA) 2022 – 9/6/2022
Μετάβαση στο περιεχόμενο