Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε στην Έδρα UNESCO ΑΠΘ για την Εκπαίδευση στα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τη Δημοκρατία και την Ειρήνη η επίσκεψη της Dr Orla Ni Cheallacháin, ΕΜΑ Programme Director και της Dr Zoi Aliozi, ΕΜΑ Teaching Fellow του Προγράμματος “European Master in Human Rights and Democratization” (ΕΜΑ), μετά από πρόσκληση που απηύθυνε προς τις δύο κυρίες η Διεύθυνση της Έδρας UNESCO ΑΠΘ, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη Θεσσαλονίκη.

Η Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΑΠΘ κ. Δέσποινα Κλαβανίδου, Διευθύντρια του “European Master in Human Rights and Democratization” και της Έδρας UNESCO, η κ. Αναστασία Κεσίδου, Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ΑΠΘ και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Έδρας UNESCO και η συνεργάτης της Έδρας UNESCO κ. Στέλλα Δημητριάδου, υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν τις κ.κ. Orla Ni Cheallacháin και Zoi Aliozi στο γραφείο της Έδρας UNESCO. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κ. Κλαβανίδου και η κ. Κεσίδου ενημέρωσαν τις κ.κ. Ni Cheallacháin και Aliozi σχετικά με την επιτυχή πορεία των φοιτητών του ΕΜΑ 2022 και την ολοκλήρωση του εαρινού εξαμήνου του ΕΜΑ στο ΑΠΘ/Έδρα UNESCO. Συζήτησαν, επίσης, αναφορικά με την ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού προγράμματος του ΕΜΑ για το ακαδ. έτος 2021-2022 και τις σχετικές εκδηλώσεις υποστήριξης των μεταπτυχιακών εργασιών και αποφοίτησης των φοιτητριών και φοιτητών, οι οποίες θα λάβουν χώρα τον Σεπτέμβριο 2022 στο Lido της Βενετίας, όπως και για περαιτέρω δυνατότητες μελλοντικής συνεργασίας.

Μετά το πέρας της επίσκεψης παρατέθηκε γεύμα προς τις κ.κ. Ni Cheallacháin και Aliozi, ενώ οι προσκεκλημένες κυρίες εξέφρασαν πολλές ευχαριστίες για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία τους από την Έδρα UNESCO ΑΠΘ.

Συνάντηση με την Dr Orla Ni Cheallacháin, ΕΜΑ Programme Director και την Dr Zoi Aliozi, ΕΜΑ Teaching Fellow, στην Έδρα UNESCO ΑΠΘ – 4/7/2022
Μετάβαση στο περιεχόμενο