Στις 25 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στη Βενετία η τελετή αποφοίτησης των μεταπτυχιακών φοιτητριών/ών του προγράμματος “European Master in Human Rights and Democratisation” (ΕΜΑ) του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022.

Μεταξύ των φοιτητριών/ών που αποφοίτησαν ήταν η φοιτήτρια Cira Villar Luna και ο φοιτητής David Katz Rotnitzky από την Ισπανία, οι οποίοι παρακολούθησαν το δεύτερο εξάμηνο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος EMA και εκπόνησαν τη διπλωματική μεταπτυχιακή τους εργασία στην Έδρα UNESCO ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, η διπλωματική μεταπτυχιακή εργασία της Cira Villar Luna με θέμα ʺGender Self-Determination in Europe. Special focus on the Spanish caseʺ και επιβλέπουσα την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΑΠΘ κ. Λ. Παπαδοπούλου, καθώς και του David Katz Rotnitzky με θέμα ʺDeconstructing the Right to Freedom of Religion or Belief in Human Rights. A multidisciplinary approach on antisemitism towards the Jewish Community of Thessalonikiʺ και επιβλέποντα τον Επίκ. Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας κ. Τ. Γαλάνη αξιολογήθηκαν με πολύ υψηλές βαθμολογίες.

Η Έδρα UNESCO ΑΠΘ εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στη φοιτήτρια και στον φοιτητή του ΕΜΑ, οι οποίοι εκπόνησαν διπλωματικές μεταπτυχιακές εργασίες υψηλού επιπέδου, καθώς και στις καθηγήτριες/καθηγητές του ΑΠΘ κ.κ. Λ. Παπαδοπούλου και Τ. Γαλάνη που συνέβαλαν στην επιτυχία των φοιτητών μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται και προς όλους τους Καθηγητές του ΑΠΘ που δίδαξαν στο εαρινό εξάμηνο του ΕΜΑ στην Έδρα UNESCO ΑΠΘ.

Στην τελετή αποφοίτησης και στις εργασίες των εκπροσώπων των 42 Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα “European Master” συμμετείχαν η Διευθύντρια του “European Master in Human Rights and Democratisation” και της Έδρας UNESCO ΑΠΘ Καθηγήτρια κ. Δέσποινα Κλαβανίδου και η Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Αναστασία Κεσίδου, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Έδρας UNESCO.

Τελετή αποφοίτησης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “European Master in Human Rights and Democratisation” (ΕΜΑ) 2022 – 25/9/2022
Μετάβαση στο περιεχόμενο